Domein validatie tutorial

Direct Admin end-user series

Kosteloze domein validatie

In deze handleiding kun je doormiddel van een kort stappenplan, gemakkelijk en kosteloos, zelf jouw domein valideren. Je website krijgt vervolgens een SSL-certificaat toegewezen dat aantoont dat je website veilig is voor jouw websitebezoekers.

Deze demo gaat er vanuit dat je bent ingelogd in Direct Admin. Klik hier om in te loggen op mijn.dehostdivisie. Hieruit kun je inloggen op Direct Admin.

Wanneer je bent ingelogd in het Direct Admin paneel, kunt je links onderin de pagina, de button ‘SSL-certificates’ aanklikken.

Op deze pagina kun je de optie ‘Free & automatic certificate from Let’s Encrypt’ aanvinken. Er komt vervolgens een venster naar beneden waarin je jouw email adres moet invoeren.

Scroll naar beneden…
Wanneer je de voorgaande stappen hebt voltooid, kun je rechts onderin de pagina op de Save button klikken, om de wijzigingen op te slaan.

 

Nadat je de wijzigingen hebt opgeslagen, word je naar de onderstaande pagina verwezen. Hier krijg je een bevestiging of de domein validatie is voltooid.

Je kunt zelf ook controleren of de domein validatie is gelukt, door naar de desbetreffende website te gaan. Wanneer de reguliere http in de URL is omgezet tot een https en er een groen slotje zichtbaar is geworden, betekend dat dat de domein validatie succesvol is voltooid en uw website in bezit is van een valide SSL-certificaat.

Dit is het einde van deze tutorial.

Krijg je een foutmelding of kom je er niet uit?

Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan per mail naar cs@dehostdivisie.nl of neem telefonisch contact met ons op, door te bellen naar 085 40 15 280.