Blog

Server upgrade PHP 5.3 naar PHP 5.4

In de eerste twee weken van augustus 2014 zullen al onze webservers worden bijgewerkt naar PHP 5.4. Dit zal net zoals destijds met de update van PHP 5.2 naar PHP 5.3 mogelijk invloed hebben op de werking van websites waarbij verouderde PHP code gebruikt wordt. Zo zullen er een aantal functies vervallen en kunnen er eventueel compatibiliteitsproblemen ontstaan waardoor jouw website of webwinkel niet correct meer werkt.

Een volledige handleiding voor de migratie van PHP 5.3.x naar PHP 5.4.x vind je op http://nl3.php.net/manual/en/migration54.php.

Zo zullen onder andere de functies safe_mode en magic_quotes niet meer worden ondersteund en kunnen de volgende functie-aliassen niet meer kunnen worden gebruikt: define_syslog_variables(), import_request_variables(), session_is_registered(), session_register(), session_unregister(), mysqli_bind_param(), mysqli_bind_result(), mysqli_client_encoding(), mysqli_fetch(), mysqli_param_count(), mysqli_get_metadata(), mysqli_send_long_data(), mysqli::client_encoding() en mysqli_stmt::stmt().
Voor meer informatie, zie het overzicht: http://nl3.php.net/manual/en/migration54.incompatible.php.

We hebben ervoor gekozen om nu een update in te plannen omdat PHP 5.3 binnenkort EOL (End-Of-Life) zal zijn. Dit betekend dat er vanaf dat moment geen beveiligingsupdates en andere patches zullen worden uitgebracht.

Omdat wij je alle tijd willen geven om jouw website bij te werken of aan te passen kondigen wij deze update ruimschoots van tevoren aan. Klanten welke gebruik maken van een CMS zoals WordPress, Joomla, Drupal etc. doen er goed aan om er zorg voor te dragen dat zij de nieuwst beschikbare versie draaien.

Klanten die Installatron hebben gebruikt om hun website op te bouwen kunnen ook via Installatron ook hun website bijwerken.

Klanten met een eigen server en managementcontract kunnen vanaf nu al contact met ons opnemen voor een PHP 5.4 update. Nieuwe servers worden direct al PHP 5.4 geleverd.

Wij vertrouwen erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag.